Wat als het middelste vlammetje anders van kleur is

HR glas kent meerdere varianten. De classificatie van HR glas is afhankelijk van de isolatiewaarde van het glas. Bij HR++ glas liggen de kosten hoger dan bij standaard dubbelglas.

Hoe kan ik zien welk type glas er in een huis zit?

De isolatiewaarde geeft informatie over welke soort glas u heeft. De isolatiewaarde wordt bepaald door de warmte die verloren gaat door een vierkante meter glas bij een temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenkant van het glas. De gemeente hanteert bij renovaties of nieuwbouwprojecten een eis dat glazen een isolatiewaarde moeten hebben van 1,6 W/m²K of minder.

De isolatiewaarde van HR glas ligt tussen 1,7 en 2,0 W/m²K en de glazen hebben een spouwvulling van droge lucht. HR+ glas heeft een isolatiewaarde van 1,2 tot 1,6 W/m²K, en de glazen zijn gevuld met argon/krypton in de spouw. HR++ glas heeft een isolatiewaarde groter dan 0,9 en kleiner of gelijk aan 1,2 W/m²K en de glazen zijn gevuld met edelgas in de spouw.

HR++ glas wordt meestal beschouwd als de standaard voor glaswerk. HR en HR+ glas wordt momenteel voornamelijk toegepast voor het repareren van ruiten of het vervangen ervan. Daarom komt dit type glas steeds vaker voor.

Hoe ziet u HR glas vanaf de buitenkant?

Het kan lastig zijn om het type glas te identificeren vanaf de buitenkant van een huis. Vaak staat er informatie over het type glas in het bouwkundig rapport of taxatierapport. Als u naar de aluminium strip tussen de glasplaten kijkt, kunt u ontdekken welk type HR glas er is.

Het is mogelijk om met behulp van een lucifer te zien welke glassoort er is gebruikt. Houdt een lucifer aan en kijk vervolgens recht voor het raam, vervolgens schuin op het glas. Als de vlammetjes in het spiegelbeeld dezelfde kleur hebben, is er sprake van dubbelglas.

Wanneer het middenvlammetje een andere kleur heeft, impliceert dit HR++ glas. Reden hiervoor is dat er bij dit type glas een isolerende folie tussen de glasplaten zit. Hoewel dit niet direct zichtbaar is voor het oog, kan het worden opgespoord met dit trucje.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1475

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Maak uw huis energiezuinig met nieuwe glaspanelen
> Houd uw beglazing goed onderhouden
> Beslagen ruiten aan de binnenkant hier is de oplossing