Houd uw beglazing goed onderhouden

Om vochtproblemen en schimmelvorming te voorkomen, is het belangrijk om te weten dat glas onderhoud nodig heeft. Daarnaast zorgt het onderhouden van glas dat de levensduur verlengd wordt. Het onderhoud van glas vraagt niet veel werk en hoeft niet vaak te gebeuren.

Om altijd een heldere doorkijk te hebben, is het belangrijk om minstens twee keer per jaar de beglazing grondig schoon te maken. Het is van essentieel belang om het verf- en kitwerk van het dubbelglas minstens eenmaal per jaar te controleren en zo nodig te vernieuwen, om de kwaliteit te behouden. Het is van cruciaal belang om minstens twee keer per jaar de scharnieren van de ramen die open kunnen te controleren, reinigen en invetten om problemen te voorkomen.

Krijg de beste ventilatie in uw woning

Door het uitvoeren van regelmatig onderhoud aan het dubbelglas in en rond uw woning, kunt u de ventilatie optimaliseren. Om de ventilatie in uw woning te bevorderen, kunt u ervoor kiezen om ventilatieroosters te installeren. Door dit te realiseren, kunt u schimmelvorming en vochtplekken voorkomen.

Een goede onderhoudsbeurt voor uw beglazing

Zorg ervoor dat de kit en de verf er goed uit blijven zien, zodat vocht niet uw woning binnendringt. Dit voorkomt ook problemen zoals houtrot en schimmelvorming. Inspecteer regelmatig zowel de kit als het schilderwerk en werk deze bij als dat nodig is.

Als de draaiende onderdelen van het systeem niet goed functioneren, is het belangrijk om hier zorg aan te besteden. Check met enige regelmaat de deurkrukken, scharnieren, sloten en hefbomen door ze schoon te maken, bij te stellen en eventueel te smeren. Optimaliseer de ventilatie in uw huis door ventilatieopeningen aan de buitenkant van het kozijn of raam te laten installeren.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u geen ongedierte, vuil en stof naar de openingen trekt en dat de openingen schoon blijven. U dient ervoor te zorgen dat het glas regelmatig wordt gereinigd, omdat dit een nette uitstraling geeft en het glas langer meegaat. Zorg ervoor dat u het glas regelmatig schoonmaakt om te voorkomen dat bepaalde delen worden aangetast door luchtvervuiling.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1475

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Maak uw huis energiezuinig met nieuwe glaspanelen
> Beslagen ruiten aan de binnenkant hier is de oplossing
> Wat als het middelste vlammetje anders van kleur is