Maak uw huis energiezuinig met nieuwe glaspanelen

Er zijn talloze verschillende glasopties beschikbaar op de markt. In het verleden was enkel glas de norm in de meeste huizen. Voor nieuwbouwwoningen wordt meestal HR +++ glas gekozen.

Ontdek de voordelen van energiezuinige beglazing

Als uw huis momenteel enkel glas heeft, zal de besparing op gas toenemen bij gebruik van een ander type glas. Wanneer u dubbel glas plaatst, zal er jaarlijks 8,7 m3 gas worden bespaard per vierkante meter. Bij het installeren van HR++ glas kunt u per vierkante meter jaarlijks 11,9 m3 gas besparen.

Het is mogelijk om te besparen omdat enkel glas geen isolatie biedt, terwijl alle andere soorten glas dat wel doen. Bij het verduurzamen van uw huis kunt u vaak gebruikmaken van duurzaamheidssubsidies die beschikbaar zijn vanuit de overheid of gemeente. Bij de gemeente of overheid kunt u vragen naar de duurzaamheidssubsidies die beschikbaar zijn, zodat u kunt besparen op zowel energiekosten als aanschafkosten.

Welk bedrag moet u investeren voor nieuwe beglazing?

Veelal wordt het besluit genomen om enkel glas te vervangen door HR glas. Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de kosten voor het vervangen van de beglazing. Het is van groot belang om te overwegen of de kozijnen moeten worden aangepast voor de beglazing.

Wanneer de beglazing dikker is dan het bestaande glas, is de mogelijkheid groot dat er aanpassingen aan de kozijnen moeten worden gedaan en er daardoor extra kosten ontstaan. Er zijn ook vaak subsidies voor duurzaamheid beschikbaar, zoals eerder genoemd. Door deze maatregel kunnen de kosten dalen, waardoor het vervangen van glas aantrekkelijker wordt.

In het geval van enkel glas in uw woning, zal een investering in nieuwe beglazing voor een verhoogd wooncomfort zorgen. Met de betere isolatie van uw huis zal er minder warmte ontsnappen. Dit leidt uiteindelijk tot een verlaging van uw energiekosten.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1475

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Houd uw beglazing goed onderhouden
> Beslagen ruiten aan de binnenkant hier is de oplossing
> Wat als het middelste vlammetje anders van kleur is